Over ons

UMI SUSHI & ASIAN CUISINE

Umi Sushi & Asian Cuisine is geen traditionele Japanse keuken. Ondanks onze ruime keuze aan nigiri en sashimi’s, is onze keuken een moderne mix van Aziatische en Westerse smaken. Naast “take-out” en “home delivery” verzorgen wij ook grote afhaalformules voor recepties, feesten en dergelijke. – Itadakimasu
UMI-SUSHI - over ons - geschiedenis - art

GESCHIEDENIS VAN UMI SUSHI

Sushi is een Japans gerecht dat bestaat uit gekookte azijnrijst gecombineerd met andere ingrediënten, zeevruchten, groenten en soms zelfs tropisch fruit. Rauwe vis (of soms ander vlees) gesneden en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd. Sushi wordt vaak geserveerd met gember, wasabi en sojasaus.

De oorsprong van sushi ligt in het conserveren van vis door het te laten fermenteren met rijst, wat in het begin van onze jaartelling gebruikelijk werd in Japan, waar men aan het begin van de zeventiende eeuw de rijst samen met de vis begon te consumeren terwijl de vis was nog niet volledig gefermenteerd. Omdat steeds meer Japanners zich verse vis konden veroorloven, werd er rijstazijn toegevoegd om de lichtzure smaak van de gedeeltelijk gefermenteerde rijst na te bootsen.

Sushi begon als straatvoedsel, maar dankzij de rijke verscheidenheid aan vis in de baai van Tokio en de ambachtelijke houding van Japan, is het uitgegroeid tot een wereldwijde delicatesse die we vandaag kennen. Het was in het begin van de negentiende eeuw in Tokio waar de huidige vorm van sushi vorm kreeg, met verschillende soorten vis, zeevruchten, groenten en zeewier, samen bereid als een kleine, sierlijke snack. Aan het begin van de twintigste eeuw begon sushi zich over Japan te verspreiden en in de tweede helft van de twintigste eeuw over de hele wereld.

Wij verzorgen ook grote afhaalformules voor recepties, feesten en dergelijke gelegenheden...